UREJANJE OKOLICE HIŠE JE V DANAŠNJEM ČASU POSTALA PRAVA UMETNOST

Urejanje okolice okrog hiše je v današnjem času že povsem sofisticirano. Pred stoletji so se z urejanjem okolice hiše ukvarjali le zelo premožni ljudje, v današnjem času pa vsak, ki kaj da na svoj ugled v družbi, poskrbi za lično ureditev vrta pri hiši. Ureditev okolice doma vse bolj postaja modna zapoved, zato ljudje to delo vse pogosteje prepuščajo strokovnjakom, ki so postali izkušeni specialisti in stilisti, kot je na primer ekipa iz podjetja Figura. Klasična podoba tistega, ki nadzoruje urejanje okolice ni več vrtnar z lopato, ampak krajinski arhitekt, ki okolico zasnuje s pomočjo računalniški programov, izvajalci pa se šele nato lotijo dela. Pomembna je postala celo ureditev okolice vikenda, četudi ta stoji sredi divje narave. Pogosto za lep videz ni potrebno veliko, pomembneje je, da se ureditev stilsko sklada in da posamezni segmenti med seboj lepo sovpadajo. Urejanje okolice okrog hiše je danes modni ritual, v katerega je vključenih vse več ljudi in ki postaja vse bolj zapleten. V takšnih razmerah je moderna ureditev okolice že pravi izziv. Ključ do uspeha ureditve vrta in okolice pa je, da si izberete dobrega in izkušenega strokovnjaka.

Urejanje okolice okrog hiše z nami, je zgodba o uspehu

 

V podjetju Figura smo specializirani za urejanje okolice hiš, vikendov, parkov… Sliši se enostavno, vendar za tem stoji vrhunsko znanje, spremljanje modernih trendov, bogate izkušnje in odlična ekipa. Ideje za urejanje okolice hiš črpamo od povsod; veliko se naučimo od strank in njihovih povratnih informacij, sodelovanja in delovanja z roko v roki, vsakemu naročniku se posvetimo individualno, pri delu pa vedno skušamo vključiti želje in zahteve posameznikov. Kvalitetno opravljeno delo je naše poslanstvo, naša poslovna identiteta. Naročnikom, ki nas najamejo za urejanje okolice hiš ali ureditev okolice vikenda, se posvetimo v celoti. Najprej vedno ugotovimo, kakšne so njihove želje in potrebe ter jim na podlagi tega ponudimo nekaj najboljših alternativ za urejanje okolice. Le-te spreminjamo, prilagajamo in izboljšujemo, dokler ni stranka popolnoma zadovoljna, šele nato se lotimo dela. Pri delu se trudimo biti čim manj moteči, saj se zavedamo, da posegamo v prostor, kjer so ljudje doma, kjer so vajeni intime. Delo opravimo kvalitetno, čim hitreje, na koncu pa za seboj tudi počistimo.

 

Kako izbrati prave ideje za urejanje okolice hiše po ugodni ceni?

 

Pred samim začetkom del, je potrebno imeti z naročnikom izčrpen pogovor in narediti kratek opis njegovih idej, ki bi jih želel vključiti v ureditev vrta pri hiši. Seveda je vedno pomemben prostor, ki je na razpolago in njegove mere, zato so izmere, vsaj v grobem, naslednji korak. Ker urejanje okolice hiše zajema različna opravila, je naslednja faza izdelava načrta, katerega se je priporočljivo skozi postopek urejanja držati, to pa ne pomeni, da ga sproti ni mogoče več spremeniti. Med samim delom se pogosto pojavijo boljše ideje, ki jih v urejanje okolice skupaj s stranko vključimo, se prilagodimo če se ta strinja ter nadaljujemo z delom po predhodno izdelanem planu. Cena urejanja okolice ne bo zaradi tega bistveno drugačna, če ne bodo dodani novi elementi, ki v prvotni načrt niso bili vključeni. Našim naročnikom vedno predlagamo, da se ureditve vrta pri hiši lotimo celostno, kar pa zaradi stroškov, ki so s tem povezani, pogosto ni mogoče. Seveda pa ne predstavlja nobene težave, če letos izdelamo letno kuhinjo in se stranka morda šele naslednje leto odloči za postavitev kamina ali vodnjaka. Z malo iznajdljivosti in dobre volje, se je mogoče prilagoditi vsemu. Pomemben podatek, ki ga moramo vključiti v prvotni načrt je znesek oz. postavitev zgornje meje cene urejanja okolice hiše, da že od samega začetka vemo kakšna bo investicija. Na ta način lahko predlagamo ugodnejše možnosti, saj vemo kakšen manevrirni prostor nam je na voljo. V naši ponudbi lahko izbirate med različnimi izdelki iz betona, ki bodo vaš vrt zagotovo naredili prijeten za preživljanje prostega časa, da boste z veseljem povabili prijatelje in se v toplih dneh radi zadrževali zunaj.

 

Ureditev vrta in okolice je v čutenju potreb naročnika

 

Urejanje okolice okrog hiše je uspešno tedaj, ko je z ureditvijo vrta in okolice zadovoljen naročnik našega podjetja in ne nazadnje, ko smo zadovoljni tudi sami. Pomembno je, da zadovoljstvo traja in to seveda ne le tedaj, ko je delo izvedeno, ampak tudi naslednji teden, naslednji mesec in naslednje leto – dokler se naročnik ne naveliča, ko si zaželi spremembo pa nas spet pokliče. Umetnost urejanja okolice pomeni namreč dolgoročno predvideti vse, kar je potrebno za zadovoljstvo stranke, poleg tega pa se ne sme pozabiti na funkcionalnost in estetiko same ureditve. Zato je urejanje okolice okrog hiše vedno proces, skozi katerega gresta izvajalec del in naročnik skupaj. Če podjetje, ki se z urejanjem okolice ukvarja, to razume, je uspešno in ga stranke rade pokličejo oz. najamejo.