DOMISELNE IDEJE ZA UREJANJE OKOLICE HIŠE PO KONKURENČNIH CENAH

Ob prenovi hiše, ali v primeru dokončanja novogradnje, bi bilo idealno, da se po končanih gradbenih delih, končajo tudi dela povezana z urejanjem vrta in ostale okolice hiše. Žal pa temu pogosto ni tako, saj se velikokrat s koncem gradnje objekta, urejanje okolice pravzaprav šele prične. Marsikdo nosi v mislih dobre ideje za urejanje okolice hiše, za katere ne ve, na kakšen način bi se jih lotil in jih prenesel v resničnost. Tukaj nastopimo mi, ki se s takšnimi deli ukvarjamo že dolga leta ter imamo vse potrebno znanje in izkušnje, da lahko prisluhnemo željam naših naročnikov in jim tudi ustrežemo. Urejanje okolice hiše je timsko delo, ki ga s strankami izvedemo z roko v roki, saj imajo glavno besedo pri izdelavi načrta, mi pa se vedno potrudimo, da je končni rezultat takšen kot so ga želele.

Ureditev okolice hiše – vrt in ostale vključene površine

V podjetju Figura vam pri urejanju okolice hiše (v Ljubljani in drugih krajih) z veseljem pomagamo tako z idejami, kot s samo izvedbo del. Pred začetkom urejanja vrta in okolice je potrebno izdelati učinkovit in predvsem izvedljiv načrt, katerega končni rezultat ne bo le paša za oči, temveč bo tudi funkcionalen prostor za druženje. V vsakem primeru mora dobro služiti svojemu namenu. Načrt se izdela skupaj s stranko, ki obrazloži svoje ideje za ureditev okolice hiše in kakšna je cena oz. kakšna je zgornja denarna meja, do katere je pripravljena investirati. Zaželeno je, da so ideje za ureditev vrta izvirne in inovativne, se je pa kljub vsemu, pri urejanju okolice hiše dobro držati določenih načel. Pozornost je potrebno nameniti pravilni in funkcionalni razporeditvi, da bo gibanje po prostoru smiselno, da le-ta ne bo preveč nasičen in da se ohrani vezni člen med vrtom in notranjostjo objekta, katerega okolica se ureja. Ta vezni člen je navadno terasa, prostorček pod drevesom s klopmi in mizo, paviljon na zelenici… možnosti so različne, prilagodijo pa se velikosti prostora in okusu strank. Mesto za druženje je pametno pravilno osvetliti in ga opremiti s pohištvom, najbolj izkoriščen pa je zagotovo prostor, ki je prekrit s streho in nudi zavetje tudi ob deževnih dneh. Če so naročniki družabni in proste trenutke radi preživljajo z večjo skupino prijateljev, je potrebno razmisliti o velikosti mize, številu stolov in ne nazadnje o velikosti letne kuhinje in kamina, ki sta v ureditev okolice skoraj vedno vključena ter poleti praktično nepogrešljiva. Pripravljanje hrane naj bo enostavno za gostitelje, samo druženje pa mora biti tako za goste kot za gostitelje udobno.

Izvirne ideje za urejanje okolice hiše in vrta z našimi izdelki

Pri ureditvi okolice hiše je potrebno urediti tudi predele dvorišča, ki niso namenjeni zgolj druženju pač pa služijo kot okras. Največkrat so ti deli vrta zasajeni z okrasnimi drevesi, grmovnicami in cvetlicami, ki z betonskimi izdelki iz naše ponudbe čudovito sovpadajo. Dodana nežna razsvetljava in nekaj kosov pohištva, bodo vrt naredili čaroben. Pomembno je, da se pri urejanju okolice ne pretirava s tlakovanjem in da ostanejo proste zelene površine. Nanje se lahko postavijo betonski okrasni izdelki kot so klop za počitek, fontana ali pa vodnjak, ki vam bo dobro služil za zalivanje vrta in zelenice ter bo v vročih poletnih dneh nepogrešljiv pri igri otrok. V ideje za urejanje okolice hiše vključite rekvizite namenjene otrokom in del vrta namenite njihovim aktivnostim. Če se vaš otrok rad igra s peskom ali na igralih, jih postavite v prijetno senco. Lepi in varni trenutki v domačem vzdušju, mu bodo zagotovo za vedno ostali v spominu. Včasih je dovolj, da na kakšno močno drevo na vrtu namestite gugalnico. V kolikor imate starejše otroke in so zainteresirani za igre z žogo, jim namenite tlakovane površine. Da se izognete dvojnemu tlakovanju razmislite kako lahko izkoristite dovoz z domačim mini igriščem za košarko ipd.

Zaključek oziroma zaključni del vrta

Zaključni del vrta po navadi imenujemo mejo našega vrta s sosedi, cesto ali drugimi površinami. V podjetju Fugura d.o.o. poskrbimo, da bo meja vašega doma tako lepa kot so hiša, vrt in okolica. Lahko izbirate med številnimi stebri in ograjami z različnimi podstavki in kapiteli. Vse je izdelano iz umetnega kamna. Oblike ograje so lahko zaobljene ali ravne, odvisno od vaših želja.

Postopek urejanja vrta in okolice ter cene

Če boste urejali celotno okolico hiše je dobro, da naredite načrt kaj nujno potrebujete in kaj boste dodali ko bo gradnja v osnovi končana. Nujne in prve spremembe na vrtu so tlakovane površine, kje boste potrebovali vodo (vodnjaki in fontane potrebujejo napeljano vodo), kje boste imeli letno kuhinjo (tu potrebujete poleg vode tudi elektriko), kje bo stal žar (ali bo pokrit ali nepokrit) itd. Torej to so stvari za katere morate vedeti pozicijo v osnovi že od začetka. Vse ostalo pa lahko dopolnite in dodajate naknadno. Med zadnjimi stvarmi na vrtu bodo prav gotovo gredice. Da bo vaš vrt kar se da udoben in domačen vam v našem podjetju ponujamo izdelavo vodnjakov in fontan, letnih kuhinj, klopi, okrasnih stebrov in miz. V Ljubljani okolice hiš urejamo že dolga leta, zato nas ljudje poznajo in se k nam radi vračajo, pa četudi le po nasvete. Če razmišljate o novem videzu okolice vašega doma, si oglejte našo ponudbo ter se sprehodite po galeriji fotografij, kjer se vam bo zagotovo utrnila kakšna ideja, ki bi jo morda želeli vključiti. Nudimo vam širok spekter izdelkov in storitev, ki bodo vaš vrt tematsko dopolnili ter vas in vaše bližnje vsakodnevno navduševali. Naši izdelki so narejeni iz kakovostnega betona, ki je odporen tako na mraz, kot na velike temperaturne spremembe, zato imajo dolgo življenjsko dobo ter bodo dolga leta nudili okras vašemu dvorišču. Cene urejanja okolice hiše so izjemno konkurenčne, delo pa opravimo hitro in kvalitetno. Prav tako si lahko cene vseh izdelkov iz umetnega kamna ogledate pri opisu posameznih izdelkov. Pokličite nas za dodatne informacije, radi bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja. Lahko nam tudi pišete preko elektronske pošte, še bolj pa bomo veseli, če nas boste obiskali in si ponudbo ogledali v živo.