KAKO IDEJE ZA UREJANJE OKOLICE PRENESTI V RESNIČNOST – BREZ DOBREGA NAČRTA NE GRE

Pomladni meseci so ravno pravšnji čas za urejanje okolice. Okolica hiše že dolgo ne označuje več le male gredice, ampak predstavlja prostor, kjer bomo od pomladi do jeseni lahko uživali na prostem, sami ali pa v družbi prijateljev. Okolica hiše tako postaja podaljšek doma, obenem pa je prostor, ki na naše obiskovalce naredi prvi vtis. Okolica hiše namreč prva pozdravi naše obiskovalce. Izvirne ideje za urejanje okolice so zato vedno dobrodošle. Ne nazadnje tudi zaradi dejstva, da se človek pač bolje počuti, če ga obkroža lepo urejena okolica hiše.

Vsak, ki se odloči za ureditev vrta in okolice, se najprej vpraša, kako se tega lotiti, da bosta tako vrt kot okolica hiše urejena po naših željah, obenem pa bosta naredila pozitiven prvi vtis na naše obiskovalce. Na voljo imamo dve možnosti: urejanje okolice lahko prepustimo strokovnjakom, ki bodo s pomočjo ustreznih naprav in znanja zgradili, posadili in negovali tisto, kar smo si zamislili, ali pa se urejanja lotimo sami.

Urejanje okolice je najbolje prepustiti strokovnjakom

Ne glede na to za katero možnost se bomo odločili, je pomembno, da se zavedamo, da bo le strokovno načrtovana in kakovostno izvedena ureditev okolice doma dala končno podobo lepe, urejene, predvsem pa zanimive okolice vašega doma. Zato si vzemite čas in dobro razmislite, kaj od vrta pričakujete oz. kaj nameravate na njem početi. Poiščite odgovore na vprašanja, kje bosta zelenjavni in cvetlični vrt in kje bo prostor za posedanje ali obedovanje. Razmislite tudi o tem, koliko časa in denarja ste pripravljeni vložiti v urejanje okolice hiše, da vas končna cena ne bo presentila. Predvsem pa ne pozabite: okolica hiše na bo urejena v vašem življenjskemu slogu.

Ideje za urejanje okolice

Ponavadi želimo naše ideje za urejenje okolice uresničiti sami, a pogosto se izkaže, da razporeditev v tem primeru ni optimalna, zato jo moramo spreminjati. Kako torej ideje za urejenje okolice čim bolje preliti s papirja na teren? Kako razporediti vse, kar želimo imeti na vrtu, in koliko prostora pravzaprav lahko namenimo posameznemu elementu? Najbolje je, da se za urejanje okolja obrnete na strokovnjake, ki bodo vaše ideje za urejenje okolice znali uresničiti.

Izkušeni strokovnjaki podjetja Figura vam bodo pomagali tako pri načrtovanju kot pri izbiri pravega izdelka za vaš vrt in okolico. Že vrsto let namreč uspešno oblikujemo in izdelujemo visokokakovostne okrasne izdelke iz umetnega kamna, ki bodo vaš vrt spremenili v oazo užitka in sprostitve. Eden takšnih izdelkov sta tudi vodna fontana in okrasni vodnjak, ki bosta vsakemu vrtu dodala čisto posebno noto, okolico vaše hiše pa spremenila v nekaj posebnega.

Urejena okolica hiše z vodnimi fontanami in okrasnimi vodnjaki

Med izdelki iz umetnega kamna za urejanje okolice so na voljo okrasni vodnjaki različnih velikosti in oblik, ki še dopolnijo vaše ideje za urejanje okolice. Izdelani so iz sivega umetnega kamna v naravnem videzu, zato se odlično zlijejo z naravnim okoljem zelenega vrta. Uporabimo jih lahko tudi za ureditev dvorišča. Vodnjak lahko na eni strani služi kot čudovit okras, na drugi strani pa v poletnih dneh nudi osvežitev. Ker je voda speljana na vrt, nam lahko vrtni vodnjaki hkrati precej olajšajo vrtna opravila. Izbira primernega vodnjaka je povsem odvisna od vaših želja in pričakovanj. Vzemite si čas, sprehodite se skozi svoj vrt in premislite, kakšen vodnjak si želite. Za lažjo odločitev pri urejanju in načrtovanju okolice smo vam s strokovnimi nasveti na voljo tudi mi.

Našo ponudbo sestavljajo prostostoječi, stenski in okrasni vodnjaki, ki bodo vaš vrt bogato popestrili. Prostostoječi vodnjaki na vašem vrtu ali dvorišču stojijo samostojno in so estetsko oblikovani prav z vseh strani. Če vodnjaka ne želite imeti na sredini vrta, vam priporočamo čudovite stenske vodnjake. Ti so s pomočjo gradbenega lepila pritrjeni na steno hiše ali vrtne hišice. Napeljava zanje mora biti v objektu že pripravljena, saj je priključek stenskih vodnjakov navadno speljan skozi steno, odtok pa je speljan skozi dno vodnjaka.

Vodna fontana z vodometom predstavlja privlačen dodatek tako za velike kot majhne vrtove. Prijeten tok vode odvrne misli od možnega hrupa, ki ga povzroča okolica. Vodna fontana bo v vašem vrtu pričarala mirno in sproščujoče vzdušje. Medtem ko je v vodnjakih voda zajeta v večje ali manjše bazene in se obnavlja z nevidnimi pritoki in odtoki pod vodno gladino, na fontanah voda priteka iz okrasnih odprtin (na primer iz levjega žrela ali široko odprtih ust povodnega moža) in večkrat tudi odteka v umetniško obdelane odprtine, kot so vrči, školjke in podobno. Zelo pogost je odtok v obliki vodometa.

Urejanje okolice

Zato nikar ne odlašajte in urejanje okolice vaše hiše prepustite podjetju Figura d.o.o. S pomočjo znanja in tudi ustreznih orodij bomo zgradili, posadili in negovali tisto, kar ste si zamislili. Pester izbor visokokakovostnih izdelkov bo pričaral mirno in sproščujoče vzdušje na vašem vrtu.

Vabljeni.