Letne kuhinje za gurmanske užitke na prostem in nepozabna druženja

Letne kuhinje so nekakšen »podaljšek« stanovanja in se nahajajo na prostem, zunaj objekta. Uporabljajo se večinoma v toplih mesecih, pogosto pa se, če le ni mraz prehud, zabave na vrtu odvijajo tudi pozimi. Dobrodošlo je, če se prostor za druženje nahaja pod streho, ki zaščiti zbrane pred sončnimi žarki, dežjem in mrazom, tako je tudi precej bolj izkoriščen. Včasih so kaplje dežja prav dobrodošle, lahko uspavajo ali pomirjajo med branjem pod odejo in na suhem. Če je letna kuhinja prekrita s streho, lahko v miru počakate da dež mine.

Njihova funkcija je enaka funkciji notranjih, vendar se letne kuhinje od njih bistveno razlikujejo po uporabljenih materialih in posledično tudi po videzu. Izdelane morajo namreč biti iz robustnih, trpežnih in trajnih materialov, ki prenesejo tudi neugodne vremenske razmere. Vrhunske modele, ki jih nudimo v naši ponudbi, odlikuje izvrstna kvaliteta, zato bodo svojo estetskost in funkcionalnost ohranile še vrsto let.

Letne kuhinje

Letne kuhinje Figura so sestavljene iz različnih elementov – pultov, umivalnega korita, omaric in vrtnega kamina, v sestavo je mogoče vključiti tudi hladilnik, kuhalne plošče, celo pečice. Tudi primerna svetila igrajo veliko vlogo, ta pa je mogoče vgraditi na različne načine in na različna mesta. Delovne površine vrtne kuhinje so prevlečene z glazuro, ki preprečuje nastanek morebitnih poškodb po dolgotrajni uporabi. K lijakom v letni kuhinji se odlično podajo vrtne pipe iz kroma in medenine, ki so sestavni del naše bogate ponudbe. Vrata omaric so sestavljena iz les-polimernih desk, ki so obstojne proti vlagi in se sicer uporabljajo tudi za zunanje pode.

Pester nabor različnih površinskih struktur pripomore k temu, da lahko vsakdo najde primerno letno kuhinjo za sleherni arhitekturni stil objekta. Postavitev, velikost in videz vrtne kuhinje prilagodimo potrebam in željam strank, saj jih izdelujemo po meri.

Letne kuhinje

Vrtna kuhinja in njene prednosti – preživite poletje na prostem

Oblikovanje in oprema vrtne kuhinje se torej razlikuje od potreb in želja posameznika. Vrtna kuhinja je lahko je enostavna, ali pa vključuje vse, kar je vanjo mogoče vključiti. Seveda je velikost odvisna od razpoložljivega prostora, ki ga je z izdelavo po meri mogoče dodobra izkoristiti. Naše vrtne kuhinje iz brušenega betona so dolgoročna naložba, saj ponujajo trajnost in prilagodljivost. Brušeni beton je namreč material, ki je izjemno odporen na vremenske vplive in na obrabo, odlično se upira madežem, ki se v površino zaradi posebne obdelave ne vpijejo, je enostaven za čiščenje in vzdrževanje in okolju prijazen.

Če se boste torej odločili za piknik na prostem, vam bo prihranjena skrb za iskanje lokacije, saj jo boste imeli vedno pri roki. Prav tako boste imeli na voljo vso opremo, ki jo potrebujete. Ne pozabite na gorivo; za vrtni kamin boste potrebovali drva, za kuhalno ploščo pa plin ali elektriko. Druženje na vrtu je doživetje, ki se začne že ko se hrana pripravlja, zato naj vam sodelujoči pomagajo pri rezanju zelenjave, kruha, pogrinjkih…

Priporočamo vam, da mizo postavite tako, da bodo zbrani imeli dovolj prostora in da bodo lahko udobno sedli. Primaknete lahko tudi ležalnike in poskrbite, da jim bo udobno, ko bo obed zaključen in ko boste nadaljevali druženje.

Vrtni kamin

Vrtni kamin je nepogrešljiv sestavni del letne kuhinje

Priprava hrane v vrtnem kaminu je več kot samo posebno kulinarično doživetje. K obedovanju v letni kuhinji namreč sodi tudi druženje, čudoviti vonj jedi iz vrtnega kamina bo postavil samo piko na i tovrstnim srečanjem, ki jih boste prav gotovo ohranili v najlepšem spominu.
Pečenje v vrtnem kaminu se odlično obnese za peko jedi z intenzivnim vonjem. Ta je sicer prijeten med pečenjem in obedovanjem, lahko pa postane moteč, če se »ujame« v stanovanje. Takšnim problemom se boste z uporabo vrtne kuhinje izognili.

V vročih poletnih dneh tudi sicer bolj prija uživanje hrane na prostem, kjer je prijetneje. Želimo vam veliko nepozabnih trenutkov z najdražjimi, v letnih kuhinjah Figura.

Vrtna kuhinja