Moderne letne kuhinje – kulinarične izkušnje na svežem zraku

Moderne letne kuhinje postajajo vse bolj priljubljene. Ko nas sonce s svojimi žarki prijazno vabi na svež zrak, si ga želimo izkoristiti. Želimo se sprostiti in izkoristiti proste trenutke, ki jih je običajno vedno premalo. Imate na vrtu dovolj prostora? Zakaj ne bi tudi vi imeli moderne letne kuhinje, v kateri bi pripravljali kosila in večerje ter uživali na svežem zraku? Gostili prijatelje in znance, se igrali z otroki in si dali duška v prijetnih dneh? Otroci lahko na vrtu delajo naloge, se igrajo, vi pa kuhate na prostem in ste mirni, ker lahko spremljate kaj počnejo.

Moderne letne kuhinje vključujejo vse, kar potrebujete za pripravo hrane in kuhanje obedov. Odvisno kako si jo boste organizirali, ampak z zadostno količino omaric in primerno velikostjo delovnega pulta, boste lahko imeli vse potrebno pri roki in vam ne bo treba po vsako stvar v stanovanje. V predale boste lahko shranili pribor, v omarice krožnike in posode, pod delovni pult pa lonce in ostale kuhinjske pripomočke. Če se boste odločili za streho, bo prostor zagotovo še bolj izkoriščen, ker vam ne bo treba nenehno umikati stvari pred dežjem. Ta vam tudi ne bo pokvaril piknika, ali vrtne zabave, saj boste lahko ostali zunaj in uživali v poslušanju dežnih kapelj.

Moderne letne kuhinje

Urejanje okolice vključuje postavitev moderne letne kuhinje

Ste se odločili za urejanje okolice in postavitev letne kuhinje? Potem naj vam razložimo, kaj so njeni osnovni elementi in kaj mora ta vključevati. Zelo pomembno je, da je lokacija dobro izbrana. Mora biti dostopna, če je le mogoče zaščitena pred močnim soncem in dežjem, najbolje, da stoji ob hiši in v senci dreves. Material iz katerega bo izdelana mora biti odporen na vremenske vplive in na mehanske poškodbe (brušen beton je idealna izbira), kar bo zagotovilo dolgo življenjsko dobo moderne letne kuhinje.

Zagotovo boste potrebovali hladilnik, kuhalno ploščo ali pečico ter razsvetljavo, torej je treba poskrbeti za vse potrebne električne priključke ter za dotok in odtok vode. Brez umivalnika si kuhinjo težko predstavljamo – priprava hrane je otežena, prav tako je težje skrbeti za red in čistočo. Če želite v opremo vključiti vrtni kamin, ta predstavlja še najmanj težav. Stoji naj na varnem in zračnem mestu, malce oddaljen od centra druženja, da ne bo povzročal težav z dimom.

Moderne letne kuhinje so funkcionalne in praktične za uporabo. Pri njihovi izdelavi je priporočljivo upoštevati delovni trikotnik, ki olajša pripravo hrane ter poskrbeti za dostopnost in udobje uporabnikov. Kaj pa videz? Videz naj se sklada s celotnim objektom, ki bo odražal vaš osebni slog. Ker izdelujemo vrtne kuhinje po meri, jo boste zlahka prilagodili svojim željam in potrebam, mi pa vam bomo pri tem svetovali in predlagali najboljše rešitve. Urejanje okolice je naša strast in naše delo. Imamo mnogo izkušenj, zato bomo zagotovo uspešno poskrbeli tudi za vaš vrt.

Urejanje okolice

Urejanje doma in okolice za kvalitetno bivanje

Ste se pravkar preselili v novo hišo? Prihaja čas, ko morate poskrbeti tudi za funkcionalnost in urejanje okolice? Potem je tukaj nekaj nasvetov za vas. Vrt poskušajte maksimalno izkoristiti, da boste z veseljem čim več časa preživeli na prostem. Poleg urejanja poti, vrtnih gredic, različnih zasaditev, razmislite tudi o možnostih kuhanja na vrtu, torej postavitvi moderne letne kuhinje.

Urejanje doma in okolice je potrebno skrbno načrtovati, v nasprotnem primeru bo vsaka kasnejša sprememba po nepotrebnem postala projekt. Za urejanje doma in okolice je pomembno, da temeljito razmislite, kaj vse bi si želeli doma početi, tako znotraj objekta in tudi zunaj. Posvetujte se s strokovnjaki za ureditev okolice, da bo vrt postal del celostne podobe

Vrt je odličen prostor za sprostitev in druženje s prijatelji, lahko pa ostane zgolj »vrt« za gojenje zelenjave. Ta odločitev je stvar posameznika in osebnih preferenc. Za končno podobo se vam ni potrebno odločiti kar čez noč. Pametneje je, da temeljito premislite, kaj si zares želite in v kakšnem času bi glede na finančne zmožnosti, vaše želje lahko postale resničnost. Zaradi slabo premišljenega načrta za urejanje okolice, lahko cena projekta zaradi kasnejših sprememb krepko naraste, zato je dober razmislek vsekakor priporočljiv.

Urejanje doma in okolice

Načrtujete postavitev moderne letne kuhinje na vrtu?

Za urejanje doma in okolice se posvetujte s strokovnjaki. Če boste že na začetku jasno definirali svoje želje in ideje, lahko le-to poteka premišljeno in po korakih. Izvedba je odvisna predvsem od prostorskih omejitev in vaših konkretnih želja. Če razpolagate z veliko prostora, so možnosti za postavitev moderne letne kuhinje praktično neomejene, v kolikor pa ste prostorsko omejeni, lahko razmislite o manjši različici, s premičnimi kosi pohištva, kot so zložljiva miza in stoli, manjši štedilnik in žar plošča.

Prvi korak je postavitev terase in nadstreška, drugi korak je postavitev letne kuhinje, za katero pa morajo biti predhodno definirani lokacijo in vsi potrebnimi priključki. Preostali del lahko uredite v zelenjavni, zeliščni, ali sadni vrt ter postavite vodnjak ali fontano. S pravimi dodatki, bo preživljanje časa na vrtu še bolj prijetno. Od natančne opredelitve želja bo odvisno urejanje okolice hiše Cena izvedbe projekta pa bo odvisna predvsem od vaših dobro premišljenih odločitev.

Moderne letne kuhinje