VODNJAK – PRAKTIČEN IN ESTETSKI ELEMENT ZA UREDITEV OKOLICE HIŠE

V naši zgodovini ima vodnjak posebno mesto, saj so bili v preteklosti edini vir vode. Danes, ko imamo na voljo vodovodno napeljavo in tekočo vodo, pa vodnjak služi predvsem kot okrasni element, ki naše misli popelje v čudovito preteklost. Bolj praktičnemu namenu pa služijo vrtni lijaki, izdelani iz umetnega kamna. Odvisno od izbranega modela jih lahko postavite ob steno hiše ali pa kamor koli na vrt – in že imate kadar koli na razpolago tekočo vodo. Priznajmo – tudi v naravi ali na vrtu imamo radi udobje in nam nenehno tekanje v hišo po vodo ni ravno po godu.

Priročni in lepi vrtni lijaki

Tako betonski vodnjak kot vrtni lijaki imajo poleg praktične tudi estetsko funkcijo – vaš vrt bodo polepšali s svojim naravnim videzom, ki se odlično ujema tako z vrtom kot hišo. Betonski umivalniki so na voljo v dveh osnovnih različicah: prostostoječi in stenski. Če želite imeti umivalnik nekje na sredini vrta, potem izberite prostostoječ lijak, pri katerem je cev za vodo speljana po zemlji in se nanj priključi skozi dno. Stenski vodnjak oziroma lijak pa se namesti na izbrano steno, od koder mora biti pripravljen tudi priključek za vodo, odtok pa je speljan skozi dno vodnjaka. Ureditev okolice hiše je z izdelki Figura poceni in enostavna.

Starinski vodnjak z dodatki iz kovanega železa

Malo izdelkov za polepšanje vrta ali okolice hiše da stavbi takšen pridih kot starinski vodnjak. Najbolj zanimivo pa je, da je takšen vodnjak primeren tako za popolnoma vaško kot tudi za mestno okolje – povsod funkcionira estetsko in domače. Njegovo podobo še polepšajo izdelki iz kovanega železa, ki se odlično ujemajo z umetnim kamnom. Če ste bolj praktične narave in bi radi na svoj vrt postavili le betonski umivalnik v videzu naravnega kamna, imamo na voljo tudi to – vrtni lijak, ki ga lahko umaknete ob steno, če želite pa lahko stoji tudi na sredini vrta.

Figura | Vodnjak, ureditev okolice hiše, vrtni lijaki – povezave do naše spletne strani:

Vodnjak
Ureditev okolice hiše