Betonski umivalniki so uporabni in dekorativni zunanji elementi

Betonski umivalniki spadajo že skoraj med obvezno opremo vsakega vrta ali letne kuhinje. Pri delu ali druženju v okolici hiše omogočajo, da imamo čisto tekočo vodo vedno pri roki. Izdelani so iz brušenega betona, kar jim poleg trpežnosti in obstojnosti daje edinstven estetski videz. Beton je trpežen material, ki lahko prenese različne vremenske razmere in fizične obremenitve. Zaradi prilagodljivosti je iz njega mogoče izdelati najrazličnejše oblike in velikosti, zato se vrtni umivalniki z lahkoto vklopijo v vsako okolje.

Vrtni umivalniki so odličen primer, kako se lahko funkcionalnost in estetika združita v odličen element, ki olajša delo na vrtu, prihrani čas pri zalivanju in omogoča sproščeno uživanje pri pikniku na prostem. Njihova uporabnost je neskončna, saj omogočajo priklop na lastno vodovodno omrežje in služijo enakemu namenu kot tisti znotraj hiše. Lahko jih postavimo samostojno na vrtu, zelenici, terasi ali pa so del vrtne kuhinje iz brušenega betona.

Zaradi odpornosti na vremenske vplive so lahko betonski umivalniki celo leto na prostem, iz njih je potrebno le sproti odstranjevati odpadlo listje, umazanijo in druge delce, ki bi lahko pustili trdovratne madeže na površini. Na splošno so zelo nezahtevni za vzdrževanje, dovolj je le izpiranje z vodo. Včasih pa se zgodi, da kakšni rastlinski drobci, mastni madeži ali druge nečistoče pustijo na površini vidno sled, ki jo izpiranje z vodo ne odstrani. Takrat lahko brez skrbi uporabite visokotlačne čistilce ali uporabite neagresivna in neabrazivna sredstva za čiščenje.

Betonski umivalniki

Vrtni umivalniki omogočajo vgradnjo dodatne opreme

Vrtni umivalniki so na voljo v različnih dimenzijah. Lahko se montirajo ob steno ali pa kot samostojen element krasijo okolico hiše. Poleg glavne, imajo tudi možnost priklopa dodatne pipe na levi ali desni strani, kar jim še poveča uporabnost. Tudi dodatna odlagalna polička pride še kako prav za odlaganje pribora, potrebščin ali dobrot za nedeljske piknike.

Kot nepogrešljiv del vrtne kuhinje iz brušenega betona omogočajo najvišjo funkcionalnost in udobje. Beton je trpežen in odporen na vremenske vplive, brušenje pa mu daje gladko, elegantno teksturo in rustikalen videz. Prostor pod umivalnikom je lahko izkoriščen za odlagalne poličke, ki se zapirajo z vratci iz lesa, nerjavečega jekla ali drugih kakovostnih materialov, po želji naših kupcev.

Betonski umivalniki morajo biti zasnovani tako, da so odporni na različne vremenske vplive, kot so UV svetloba, nalivi s točo, zmrzal, hkrati pa so nezahtevni za vzdrževanje. Neprijetne vonjave se lahko pojavijo zaradi ostankov hrane, umazanije ali plesni. S pravilnim čiščenjem lahko zelo dolgo ohranite brezhiben videz in funkcionalnost, zato sproti odstranjujte nesnago. Lahko uporabite naravna sredstva za čiščenje, kot sta soda bikarbona ali kis, ki ne poškodujeta površin. Za preprečevanje neprijetnih vonjav lahko izkoristite moč naravnih absorbentov, na primer kave, listov mete, sivke, limone ali aktivnega oglja.

Vrtni umivalniki

 

 

Vrtne kuhinje iz brušenega betona so trpežne in estetsko dovršene

Betonski umivalniki zagotavljajo higienično in praktično kuhanje. Skupaj z delovnimi pulti, žarom, pečico, štedilnikom in kuhinjskimi omaricami so odlična alternativa udobju, ki ga sicer ponuja notranja kuhinja. Izbira prave razsvetljave pričara prijeten ambient za kuhanje in druženje na prostem, tudi ko zaide sonce.

Vrtni umivalniki in druge površine so izdelane iz kakovostnega brušenega betona, ki je zaščiten s specialnimi glazurami. Letne kuhinje omogočajo vgradnjo dodatne opreme, ki jo izdelujejo preverjeni in zanesljivi proizvajalci. V kompletu z vrati omaric iz aluminija, tropskega lesa ali kovine, je mogoče vgraditi tudi različne kuhalnike, plinske in klasične žare.

Letne kuhinje, betonski umivalniki, okrasni vodnjaki in fontane, ki jih izdelujemo v podjetju Figura, so zelo priljubljeni, saj jih vedno prilagodimo in oblikujemo po željah naših strank. Pred nakupom naših izdelkov vam nudimo strokovno svetovanje, kjer lahko dobite odgovore na vsa vprašanja. Vsaka kuhinja je izdelana po meri, zato vam bo omogočila neizmerno uživanje pri pripravi hrane na prostem in druženju s tistimi, ki jih imate najraje.

Vrtne kuhinje iz brušenega betona